ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΕΧΕΔΩΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ! (25/4/24)

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο :” Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο”. Στη διοργάνωση συμμετείχαν πολλά σχολεία κι αναδείχτηκαν το ταλέντο, η θετική διάθεση και η ελπίδα ότι μέλλον μπορεί να είναι ευοίωνο….
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ λυκείου παρουσίασαν ένα βίντεο στο οποίο αρχικά γίνεται αναπαράσταση ενός περιστατικού βίας στον σχολικό χώρο, εστιάζοντας στον τρόπο αντίδρασης κυρίως των θεατών του περιστατικού.
Στη συνέχεια, μέσα από το βίντεο προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε πώς μπορεί να αισθάνεται το θύμα του σχολικού εκφοβισμού. Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε πρωταγωνιστούν τα χέρια μας, τα οποία προκαλούν τον πόνο αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δώσουν και τη λύση: να βοηθήσουν το θύμα, να αγκαλιάσουν το διαφορετικό και να το στηρίξουν.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με βασικούς ομιλητές τους κυρίους Μπίκο Κωνσταντίνο, παιδαγωγο και κοσμήτορα της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ,, Τσιρώνη Χρήστο, κοινωνιολόγο, καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Μόσχο Γιώργο, Νομικό και πρώην Συνήγορο του παιδιού. Οι μαθητές του σχολείου μας υπέβαλαν ερώτηση που αφορούσε την αποτελεσματικότητα της αυστηροποίησης των ποινών στην πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες μας για τη συμμετοχή τους!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λογοθέτη Ευαγγελία, ΠΕ02
Περμεκερλή Μαρία, ΠΕ06

Ευχαριστούμε το φωτογραφείο Καλτσίδη για την εκτύπωση των φωτογραφιών και τις αφίσες!

 

Ακολουθήστε το σύνδεσμο παρακάτω για να δείτε το σχετικό βίντεο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *