“ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” – ΓΕΛ ΣΙΝΔΟΥ

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε μαζί με εννέα ακόμη σχολεία από όλη την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη» που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία) που έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων.

Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει θέμα την Κυκλική Οικονομία, η οποία αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα της οικονομικής ανάπτυξης, του επιχειρείν και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι μαθητές, μέσω της αξιοποίησης βιωματικών μεθόδων και νέων τεχνολογιών, γνώρισαν πρακτικές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό να μάθουν να σκέφτονται λύσεις και ιδέες προς όφελος του πλανήτη και σταδιακά να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη και οικολογική στάση και συμπεριφορά.

Μέχρι πρόσφατα η οικονομία είχε μία και μόνη διαδρομή, ήταν γραμμική: Παράγουμε- Καταναλώνουμε- Πετάμε

Σήμερα τόσο ο πλανήτης, όσο και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο! Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται…

Στα πλαίσια αυτά η ομάδα  του σχολείου μας δημιούργησε εικονική επιχείρηση Διαμοιρασμού Ποδηλάτων στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου.

Επιπλέον μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα εξασφάλισε τη δωρεά 3D  εκτυπωτή που εγκαταστάθηκε και χρησιμοποιείται με επιτυχία.

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Αριστείδης Καρβουνιάρης, Παρασκευή Λασκαρίδου, Μαρία Περμεκερλή

 

Ακολουθήστε το σύνδεσμο παρακάτω για να δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ομάδα για την κυκλική οικονομία

Κυκλική Οικονομία – BIKE PLUS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *