VIDEOCLIP Α1 Project 2019-2020: “Άκουσέ το αλλιώς”

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 οι μαθητές/τριες του Α1 με υπεύθυνο καθηγητή τον Κυριαζή Δημήτριο, μελέτησαν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αφορούσε τη Νοηματική Γλώσσα και την κουλτούρα των κωφών γενικότερα. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Άκουσέ το αλλιώς» και οι συμμετέχοντες έμαθαν βασικά νοήματα στη Νοηματική, ενώ μελέτησαν σε ομάδες και διάφορες πτυχές της κουλτούρας των κωφών.

Κορύφωση του προγράμματος ήταν η επίσκεψη της ομάδας εργασίας στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών στο Πανόραμα, όπου παρουσίασαν στους εκεί κωφούς και βαρήκοους μαθητές και μαθήτριες πληροφορίες γύρω από τη Σίνδο και το σχολείο τους στη νοηματική γλώσσα που είχαν μάθει έως τότε. Η εμπειρία ήταν μοναδική και αξέχαστη για όλους και κατέρριψε πολλά στερεότυπα γύρω από την επικοινωνία με άτομα με κώφωση ή βαρηκοΐα. Ακολούθησαν από κοινού δραστηριότητες με παιχνίδια χορό και πολύ επικοινωνία που δημιούργησε πολλές φιλίες που κρατάνε μέχρι και σήμερα.

Όλη αυτή η εμπειρία και οι πληροφορίες συντέλεσαν στην έμπνευση και δημιουργία ενός videoclip από τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες με πολύ μεράκι, δίνοντας του τον τίτλο του προγράμματος “Άκουσέ το αλλιώς”. Απολαύστε το….(ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΠΛΕ LINK ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

“Άκουσέ το αλλιώς”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *