ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Tο εορταστικό τριήμερο της πόλης μας γιορτάστηκε και στο 1ο ΓΕ.Λ. Εχεδώρου με ιδιαίτερη λαμπρότητα:

Στις 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο Φιλόλογος του σχολείου μας Διώγος Κωνσταντίνος ειδικευμένος σε ιστορικά θέματα ως εν δυνάμει Διδάκτωρ ιστορίας, πραγματοποίησε μια πολύ περιεκτική διάλεξη με σπάνιο φωτογραφικό υλικό γύρω από τις ημέρες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη του 1912 από τους Τούρκους.

Στις 27 Οκτωβρίου μαθητές/τριες του Β1, υπό το συντονισμό των Καθηγητών τους Δημήτρη Κυριαζή ΠΕ 11 και Γιάννη Δημητριάδη ΠΕ 19, πλαισίωσαν την επέτειο του ΟΧΙ 1940 με ένα πολύ συναισθηματικό χρονικό μέσα από αφηγήσεις, video, ποιήματα και διηγήματα. Ακολούθησαν οι απονομές των Αριστείων-Βραβείων στους μαθητές/τριες που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2016-2017, ενώ ορίστηκαν και ο σημαιοφόρος με τους παραστάτες για την παρέλαση.

Στις 28 Οκτωβρίου το πρωί οι εκδηλώσεις

κορυφώθηκαν με Δοξολογία στην εκκλησία, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο μετά από επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Σίνδου, όπου τα πολυπληθή τμήματα του 1ου ΓΕΛ Εχεδώρου είχαν άριστο συγχρονισμό και παράταξη.

Συγχαρητήρια σε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *